Over mijzelf

 

Vanuit mijn jeugd heb ik liefde voor de natuur meegekregen. Tijdens mijn middelbare schoolperiode op de H.B.S.-b kwam ik in contact met macrobiotiek en raakte ik geÔnteresseerd in voeding als basis voor een goede gezondheid. Na de H.B.S.. ben ik diŽtetiek gaan studeren. Als diŽtiste heb ik eerst in de voorlichting gewerkt en daarna 13 jaar in een streekziekenhuis.
Gedurende mijn werk in het ziekenhuis kreeg ik de vraag van cliŽnten of  ik niet iets met kruiden kon doen.
Behalve als smaakmaker wist ik niet veel van kruiden af en ben ik uit nieuwsgierigheid naar de Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum gegaan. Uiteindelijk heb ik daar voor de specialisatie klassieke homeopathie gekozen en ben ik in 1991 afgestudeerd. Sindsdien ben ik geregistreerd lid van de NVKH. (04-0490)
Er ging een wereld voor me open. Van veel aandoeningen had ik tijdens mijn jaren in het ziekenhuis geleerd dat mensen er mee moesten leren leven. Er bleek met klassieke homeopathie wel degelijk vaak nog gezondheidswinst of stabilisatie te bereiken te zijn. Binnen de klassieke homeopathie kan ik mijn voedingskennis nog altijd goed gebruiken. Bij o.a. allergieŽn, intoleranties, voedingsaversies of vegetarische voeding kan ik adviezen voor volwaardige voeding geven.

Ik blijf mij ontwikkelen in de klassieke homeopathie. In de Lanthaniden, een sinds kort gebruikte groep homeopathische geneesmiddelen, heb ik mij ook bijgeschoold. Deze middelen zijn met name van toepassing bij auto-immuunaandoeningen.
(aandoeningen waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen lichaamseigen weefsel)
Ieder jaar volg ik studiedagen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en om me te verdiepen en te verbreden in bestaande onderwerpen. Bijvoorbeeld de studiecyclus bij klinisch verloskundige Pernille IJsseldijk en Ries IJsseldijk, klassiek homeopaat heb ik gevolgd.

Mijn visie is dat we reguliere en complementaire geneeswijzen samen moeten benutten voor een optimale zorg voor de mens. Daarom vind ik het ook belangrijk om te kunnen overleggen met de huisarts of behandelend specialist als de situatie daar om vraagt.